Hae tästä blogista

lauantai 5. toukokuuta 2018

Vaahtosuukkoja

Nyt löytyi kyllä niin hyvä jälkiruoka, että pakko tänne on laittaa vaikka ei liity grillaukseen mitenkään.

Omatekoiset vaahtosuukot ovat kyllä makeita ja ehkä vähän hankalia tehdä, mutta on niin hyvää, että kannattaa nähdä se pieni vaiva.



Tee ensiksi italialainen marenkivaahto. Ota 4 kananmunan valkuaista. Älä vielä vatkaa niitä. Laita kattilaan 2 DL sokeria, 0,75 DL vettä ja 0,5 DL glukoosia. Laita 2 kpl liivatelehteä kylmään veteen. Laita sokeriliemi kiehumaan, kunnes se on 121 asteista. Laita kananmunan valkuaiset vaahtoutumaan kun sokerimittari näyttää 110 astetta. Kun sokeriliemi on 121 asteista kaada se ohuena nauhana marenkivaahtoon samalla kun se vatkaa valkuaisia. Vispaa sitä niin kauan kunnes marenki on huoneenlämpöistä.

Sillä aikaa kun marenki vaahtoutuu, ota kaurakeksejä noin 30 kappaletta. Laita niihin joku yllätys keskelle, esimerkiksi vadelmahillo tai lemon curd.



Sulata liivatelehdet ja sekoita ne marenkiin. Älä vatkaa. Nyt laita marenki pursotinpussiin ja pursota kaunis vaahtovuori kaurakeksien päälle. Laita suukot vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään. Sulata sillä aikaa suklaa. Jos haluaa makeampaa voi laittaa valkosuklaata. Muuten suosittelen hieman tummempaa suklaata.

Laita sulanut suklaa kulhoon johon voi dipata nämä vaahtosuukot. Dippaa suukot muutaman kerran suklaaseen, pitämällä kaurakeksistä kiinni. Kun kaikki suukot on dipattu, laita ne jääkaappiin. Jos haluat koristella, voit esimerkiksi sulattaa valkosuklaata ja laittaa niihin hienot koristelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti