Hae tästä blogista

torstai 26. helmikuuta 2015

Nyhtöpossua eli pulled pork

Nyt tuleekin resepti ilman kuvia. Mutta eiköhän tästä selviä, sillä tämä on hyvin yksinkertainen juttu. Vaikka vannon hiiligrillin nimeen, niin nyt kyllä teen tämän uunissa.

Mitä tarvitset:
1 kg possun niskaa eli kassleria
2 1/2 tl suolaa
2 tl savupaprikajauhetta (tämä on minun mielestäni se tärkein aines! Ei siis tavallista paparikajauhetta, vaan savustettua)
(1 rkl savuaromia)

That's it! Ei muuta.

Ota liha lämpimään noin tuntia ennen. Sekoita mausteet keskenään ja hiero hyvin ne jokapuolelle lihaa. Kun liha on lämmennyt, laita se vuokaan ja folio päälle. Sitten koko satsi uuniin n 125 asteeseen ja anna sen hautua folion alla n 4-5 tuntia.

Tämän jälkeen revi liha syiden mukaisesti haarukoilla ja levitä ne vuokaan paistoliemen sekaan. Anna sen jälkeen lihan hautua uunissa vähän aikaa liemessään.

Nyhtöpossupatonki

Osta haluamasi patonki (itse käytän tai teen itse maalaispatonkia), sivelen majoneesia leivän pintaan, laitan lihan patongin väliin ja laitan uuniin 150 asteeseen noin 20 minuutiksi. Sitten laitan väliin coleslaw salaattia ja herkku on valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti