Hae tästä blogista

torstai 26. helmikuuta 2015

Omatekoiset ranskalaiset

Nyt onnistut pienellä vaivalla tekemään niin perunasta kuin bataattista hyvät ranskalaiset.

Tähän tarvitaan friteerauskeitin. Monessa rsepetissä kerrotaan, että laita perunat uppopaistimeen ja paista pari minuuttia ja niistä tulee rapeita. En ikinä onnistunut. Perunoista tuli joko palaneita tai löysiä perunanviipaleita. Mutta sitten löysin ja yhdistelin muutamasta reseptistä ja tässä on toimiva resepti.

Viipaloi jauhoinen peruna halumaasi ranskalaismuotoon. Keitä ranskalaisia 4 minuuttia. Huomaa, että jos teet paksuja ranskalaisia, on ketinaika varmasti pidempi. Tämä keittäminen takaa pehmeän sisustan. Anna perunoiden jäähtyä ja kuivata ranskalaiset hyvin.

Lämmitä öljy friteerauskeittimessä 140 asteeseen ja paista perunoita siellä 3 minuuttia. Ota perunat pois ja valuta liika öljy pois. Nosta öljyn lämpötila 160 asteeseen ja paista perunoita 2 minuuttia. Taas annat perunoiden vähän levähtää ja anna lämmön nousta 180 asteeseen. Nyt anna perunoiden olla taas 2 minuuttia (ole varovainen, ettei ne pala) ja ota liika öljy pois. Laita suolaa ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti