Hae tästä blogista

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Hevosen sisäfile

Hevosen sisäfile

 
Löysin kaupasta hevosen sisäfilettä ja sitähän piti kokeilla uuteen pyörivään vartaaseen.

Ensiksi päätin maustaa hyvin askeettisesti, vain suolalla ja pippurilla, jotta lihan maku tulee selvimmin esille.
 
Liha oli niin mureaa, että se oli vaikeaa laittaa vartaaseen, mutta onneksi tästä selvittiin hyvin. Hyvin pyöri.
Grillausmenetelmä oli epäsuora grillaus, jotta liha kypsyy tasaisemmin ja paremmin. Käytin hieman vähemmän hiiliä kuin tavallisessa grillauksessa, koska halusin lihan kypsyvän hitaammin.

Kun sain sen sitten grillistä, niin johan oli mureaa ja pehmeää. Suorastaan suli suussa. Lihan kanssa söimme hunajamarinoituja kasviksia (punajuuri, lanttu ja porkkana). Ei paljoa muuta kastiketta tarvinnut, oli sen verran mehukasta lihaa.
 

Suklaakakku grillissä

 
 
Olisi sääli jos grillin jälkilämpö jäisi käyttämättä, joten eikun suklaakakku grilliin.
 

Vaikka maukasta tuli, niin tässä pitää olla varovainen. Vaikka asteita oli parikymmentä vähemmän kuin mitä ohje sanoo, niin kakku valmistuu puolessa ajassa kuin mitä uunissa.
 

1 kommentti:

  1. Heh, eipä ole tullut mieleen käyttää jälkilämpöä tuolla tavalla hyväksi. Ootappa vainen, kunhan kevään grillikausi Ruissalossa pyörähtää käyntiin, niin meilläkin lepää kakku grillin lämmössä :D
    Kiitos vinkistä M!

    VastaaPoista