Hae tästä blogista

tiistai 20. marraskuuta 2012

Naudan sisäfilettä kahdella tapaa

Naudan sisäfile


Nyt piti saada kunnon sisäfilettä, kun liha oli tarjouksessa.
 
Maustetta pintaan...

 
...ja oliiviöljyä, ettei kuivetu grillissä.

 
Epäsuora grillaus on mielestäni tässä tapauksessa paras vaihtoehto, jotta liha saa rauhassa kypsyä.

 
Kun lihan sisälämpö oli n 58 astetta, niin otetaan liha pois...

 
... ja laitetaan vetäytymään folioon n tunniksi.

 
 
Samaan aikaan grillissä tehdään grilliperunoita, joiden valmistus kestää n tunnin (tai hieman yli).
 
 
 
Kun kaikki on valmista, on lahjapaketin avausvuoro. Höyryävän ihana grilliperunan sisään laitetaan joko voita tai tuorejuustoa, joka sulaa perunan sisälle.
 
 
Jos haluaa vielä enemmän makua, niin sisälle voi laittaa fallistisesti ;P pekonin.
 
 
Liha otetaan pois foliosta ja tarkastetaan tilanne.
 
 
Juuri sopiva kypsyys. Leikataan ohuita siivuja lautaselle..

 
..laitetaan hieman bbq-soossia ja nautitaan.




 
Seuraavana päivänä voi tehdä toisenlaista iltapalaa.

 
Leikkasin uudella keraamisella veitsellä ohuita siivuja,

 
(ja tuli muuten upeaa jälkeä)

 
... lämmitin...

 
... ja laitoin paahdetun leivän päälle hieman paprikamajoneesia, lihat, bbq-kastiketta ja päälle sulamaan cheddar-juustoa. Kyllä oli täyttävä ja ylellinen iltapala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti