Hae tästä blogista

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Täydelliset ribsit!

Tässä ohje videona.

Tätä on harjoiteltu monet vuodet. Olen katsonut kaiken maailman ohjelmia ja nettisivuja, mutta mistään en ole löytänyt niin hyvää reseptiä, kuin olisin halunnut. Kaikki haluaa valmistaa ribsejä joko pitkään grillissä grillaamalla tai keittämällä. Minun mielestäni pitkään grillaamalla saa vain kuivia käppyröitä (vaikka kietoisi ribsit kuinka folioon) ja keittämällä lopputulos on vetinen (vaikka lopussa se grillataankin). Minun mielestäni myös maku jää sinne keitinveteen.

Jos ja kun ei hyvää löydy, niin sitten harjoitellaan itse. Ja löytyihän se. Ja tässä on mureustakuu.

Laita ribsit uunivuokaan ja folio päälle. Sitten uuniin (150 astetta) 3-4 tunniksi. Tuo aika riippuu lihan paksuudesta ja paljoudesta. Mistä sitten tietää milloin ne ovat valmiita? Kun ribsin luun pää on tullut selvästi esiin, ota ne pois uunista.

Kun liha on valmista, laita hyvä hiillos grillin reunoille (epäsuora grillaus) ja laita grilliritiä lämpeämään. Sillä aikaa mausta ribsit mausteseoksella: 2 osaa mausteseosta, yksi osa ruokosokeria (näin saat rapean pinnan). Ota ritilä pois grillistä ja ruiskuta siihen rasvaa, jotteivat lihat tartu siihen kiinni. Viimeistään tssä vaiheessa laita grillin keskelle metallivuoka, jossa on vettä. Näin ribsit säilyvät mehevinä. Laita ritilä takaisin grilliin ja ribsit päälle. Kaada nyt vuoassa oleva lihasneste ribsien päälle siten, että neste valuu sinne metalliastiaan. Laita savustuspala/-puru hiilien päälle ja kansi kiinni. Odota sellaiset 30-45 minuuttia, jotta liha on saanut hyvin väriä. Tämän jälkeen levitä grillisoosia ribsien päälle ja laita kansi vielä päälle viideksi minuutiksi. Muista, että grillisoosin sokeri kärähtää todella helposti, jonka jälkeen liha on suht pilalla.

 Sitten on täydellinen ateria valmis.

Eipä mene montaakaan minuuttia, kun lautanen näyttää tältä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti