Hae tästä blogista

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Oluttölkkibroileri

Kana kuumalla orrella istumassa


Maukasta kanaa olisi tarjolla. Mutta pikkuisella tuunauksella. Ostetaan ensiksi tuore tipu. Tämä on sitten tärkeä pointti, sillä jos ostaa pakastebroilerin, niin ei tule yhtä mehukasta kuin tuoreesta. Samalla valitaan hyvä kalja. Tästä se lähtee...

 
Kun kalja ja kana on valittu, niin lirauta tölkistä noin kolmasosa pois (ei omaan suuhun, eikä kaverin) pieneen kulhoon.  Jos olutta ei kaada pois, niin voi olla, että grillissä sieltä kiehuu yli. Tämä olut ei mene haaskuuseen, sillä tästä tehdään savustuslastuille kosteutta.




Lisää vettä, niin että kulho on puoliksi täynnä ja lisää savustuslastut. Paina lastut hyvin nesteeseen ja anna niiden liota n puoli tuntia.




Tämän jälkeen alkaa broilerin maustaminen. Itse laitan graillausmaustetta. Muista maustaa kaikki kohdat, jotta broilerista tulee mahdollisimman maukas.
 
Laitan myös kanan päälle hieman fariinisokeria, mikä tuo makeutta ja rapeutta

 
Kun tuntuu, että broileri on maustettu, laita se istumaan tukevasti oluttölkin päälle. Tässä kannattaa olla tarkka, sillä jos asetelma ei ole tasapainossa, kaatuessaan grillissä, se aiheuttaa tylsää jälkeä ja epäonnistuneen broilerin.

 
Aseta broilerin jalat tukemaan, ettei se kaadu.

 
Kun olet laittanut briketit grillin sivuille (=epäsuora grillaus), laita savustuslastut brikettien päälle. Kansi päälle ja anna broilerin kypsyä.

 
Broileri on kypsä, kun reidestä otettu lämpö on noin 82 astetta.

 
Muista pitää broileri istumassa tölkin päällä tukevasti grillistä poisottamisen jälkeen. Olut ja tölkki (samoin kuin koko kana) on tulisen kuuma, joten varo sormiasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti