Hae tästä blogista

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kalkkunan fileepihvi

Ajattelin, että pitää tällaista koittaa, vaikka lopputulos on kuiva, mutta kuinka väärässä (taas) olinkaan. Lopputulos oli ihanan mehevä ja voisinpa kehaista, täydellinen.

Osta siis kalkkunan fileepihvejä (maustamattomia). Laita ne marinoitumaan kolmeksi tunniksi (ei kannata enempää) jääkaappiin. Marinadi on maailman yksinkertaisin: jääkylmää vettä (niin paljon, että pihvit peityvät), 2 rkl suolaa, 1 rkl tavallista sokeria ja 1 rkl ruoko-/fariinisokeria. Sekoita niin paljon, että sokerit ja suolat liukenevat veteen. Sitten vaan pihvit veteen ja jääkaappiin 2,5- 3 tunniksi.





Laita grilli kuumaksi (n 250 astetta) ja grillaa pihvit suoralla lämmöllä. Siinä ei sitten kestä kauaa, muutama minuutti vain. Varo ettet kuivata pihvejä paistamalla niitä liikaa.

Tarjoiluehdotuksena suosittelen kalkkunan kanssa mustaherukkahilloa. On muuten syntisen hyvää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti