Hae tästä blogista

torstai 27. kesäkuuta 2019

Savustettu possu hapanimeläkastikkeella


Nyt oli taas lomalla aikaa kokeilla uutta. Olen aina miettinyt, tuleeko kunnon savustuspaloilla hyvää jälkeä kun katsoo hinta-laatu suhdetta. Ja täytyy myöntää, että kyllä tulee. Oli niin namia syödä kunnolla savustettua possua. Jo pelkästään savupossu oli maittavaa, mutta kun päälle tulee vielä hapanimeläkastike, se vasta vie kielen mennessään. Kannattaa kokeilla ilman ja kera kastikkeen.

Tässä kuitenkin ohje:

Laita possun ulkofile (n 1/2 kg) marinadiin edellisenä iltana.

marinadi: kiehauta 2 litraa vettä, laita sitten 1/2 cup suolaa, 1/2 dl sokeria, 2 rkl hunajaa ja sekoita. Laita vielä tuoretta salviaa ja rosmariinia. Anna jäähtyä. Laita ulkofile marinadiin.



Ennen grillausta laita savustuslastut veteen ja anna niiden olla siellä vähintään neljä tuntia. Ota possun ulkofile pois marinadista noin tuntia ennen grillausta ja anna sen kuivua.

Savusta ja grillaa possun ulkofilettä niin kauan kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Muista lisätä savustuslastuja aina välillä, jotta possu savustuu hyvin.

Tee grillauksen aikana hapanimeläkastike. Laita kattilaan puoli litraa persikkanektariinia, 1/2 dl punaviinietikkaa, 1 ruokalusikallinen hunajaa ja puoli teelusikallista suolaa. keitä seosta niin kauan, kunnes se on haluamasi paksuista. Anna kastikkeen jäähtyä.



Kun possu on sopivan lämpöinen, ota se grillistä pois ja anna sen vetäytyä noin 10-15 minuuttia.



Leikkaa possu sopivan kokoisiksi viipaleiksi ja tarjoa se hapanimeläkastikkeessa kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti